Graag stellen we je voor aan onze Ragdoll poezen. We hebben ook nog RagaMuffins, maar daar hebben we een apart pagina voor. Als je foto van één van onze poezen in het groot wilt zien klik dan op de foto. Iedere poes heeft ook haar eigen fotoboek. We zijn alle foto’s nog aan het plaatsen op de website en het is nog niet helemaal af. Als er van een poes al een fotoboek is, dan is de naam van de poes bij iedere vertoning in dikke letters geschreven. Als je op de naam klikt dan spring je naar het fotoboek van die poes. Links in het menu is ook het onderdeel fotoboeken opgenomen, daar vindt je alle foto’s van de poezen, katers, kittens, stambomen en noem maar op.

Grace (ook wel bekend als GrewSome)

grace-5-jaar

Grace is onze eerste Ragdoll, zij is geboren op 15 februari 2004. Wij hebben haar destijds niet voor de fok gekocht, maar gewoon als liefhebber poes. Zij komt van de cattery Zenzidolls (mevrouw Hatzman) uit Oranje. Grace is een zeer mooie blue point ragdoll, maar wel een zeer eigenzinnige kat. Van een aai en een knuffel is ze niet gediend, we denken dat ze mensen minderwaardig vindt :’-) Dit heeft haar ook de bijnaam GrewSome opgeleverd, inmiddels is dat ook de enige naam waar ze naar luistert.Grace mag gewoon naar buiten en zo loopt ook altijd mee als we de honden uitlaten. Ze is eigenlijk de enige die daadwerkelijk luistert en meeloopt. De honden zouden eigenlijk in de leer moeten bij haar! Het valt ons trouwens op dat volkomen vreemde mensen die ze buiten tegenkomt wel kunnen rekenen op een kopje en wat aandacht. Tja zoals we al zeiden: Een zeer eigenaardige kat!

Lola

LolaLola

Lola is verre familie van Grace en zij komt ook van de cattery Zenzidolls (mevrouw Hatzman) uit Oranje. In tegenstelling tot Grace is Lola een enorm lieve en aanhankelijke poes. Zij is enorm zachtaardig en de beste moeder die een kitten kan wensen. Lola is een Blue Tortie Ragdoll met subtiele rossige kleuringen in haar gezicht, pootjes en staart.

Lola ligt het liefst bij je op de bank en is een echte knuffelaar. Het is ook een apart portret. Iedere keer als ze een nestje heeft dan breekt het moment aan dat ze haar kittens gaat leren jagen. Ze komt dan met een speelgoed balletje mauwend aanlopen en laat dan de kittens zien hoe je de bal vangt. Heel grappig als je je bedenkt dat Lola van angst weg gaat rennen als ze een muis zou tegenkomen! Met Lola hebben we inmiddels vier nestjes gehad en ze is met pensioen gegaan. Ze blijft natuurlijk wel bij ons wonen.

Bay (Officieel Kiwimagic Simply a Princess)

Bay met kaderBay met kader

Bay is onze chocolate lynx point poes uit Nieuw Zeeland. Ze woont sinds de zomer van 2011 bij ons en ik alleen maar zeggen dat ze heel lief, heel mooi en heel groot is. Toen ze vijf en een halve maand oud was woog ze al bijna drie kilo. Ze heeft echt een super mooie vacht en we weten nu al dat we het goed gaan doen op shows met haar. Bay is eigenlijk niet de juiste naam voor haar, er ontbreekt eigenlijk een b. Baby is meer toepasselijk, als je haar oppakt gaat ze met haar pootjes over je schouder en lijkt ze je te omhelzen.  Bay is samen met Lola de meest zachtaardige poes in ons huis, volgens mij is ze gemaakt om te knuffelen.

Catelyn aka Suppa Blue

Catelyn2014-06

Catelyn komt uit eigen fok, zij is de dochter van Lola en Luka (ook eigen fok).Omdat Lola met pensioen ging besloten we van het laatste nest nog een poesje te houden en dat is Catelyn geworden. Zij is blue mitted met bles en ze is groot en heeft een heel mooie zachte vacht. Ze is licht van kleur dankzij haar bles heeft ze een heel lief en zacht uiterlijk. Haar karakter is ook enorm lief, je kunt alles met haar doen. Ondeugend is ze wel, dat zal ook de leeftijd zijn natuurlijk. Feit is dat als er iets stouts gebeurt hier in huis dan is Suppa meestal betrokken! Haar koosnaam vereist nog wat uitleg. Onze oudste dochter had haar als kitten een cape aangemeten, net als superman. De cape was weliswaar van papier (keukenrol) maar toch. Daar liep Catelyn mee rond. Daarnaast was ze de enige blue point in het nest, dat maakte al snel Super Blue. Tegenwoordig zeg je niet meer Super, maar Suppa dus vandaar haar koosnaam. Er is inmiddels zelfs al een liedje van op de tune van Who’s that girl (Eurithmics).

MontanaMontana

Montana

Montana is inmiddels met pensioen, ze heeft genoeg nestjes gehad. Ze blijft gewoon bij ons want ze is het beste vriendinnetje van onze dekkater Blue, echt maatjes voor het leven. Dat betekent dus dat ze bij ons boven woont en Blue gezelschap houdt, zo is hij ook niet eenzaam.  Montana is genetisch gezien een bijzondere poes, zij is een seal bicolor lynx ragdoll met mitted, chocolate en lilac genen. Catelyn is een kleindochter van Montana (dochter van Luka en Lola) en met haar fokken we verder. Dankzij de mitted genen hebben de meeste kittens een bles en dit geeft een heel leuk speels effect. Montana is ook een heel lieve en grappige poes. Ze heeft mooie bijna aqua kleurige ogen en ze is lekker rustig.

Savi

Savi komt van de bevriende Cattery RafdollFarm van Jennifer (en Rob) Niemeijer. Zij fokken evenals wij ook met Mink ragdolls en hebben zelfs nog een mink kater rondlopen (Raylan) die bij ons vandaan komt. Ze hebben mooie foto’s staan op hun site, ook van Savi en Raylan. savi

Savi is best speciaal, zij is een Seal mink chocolate drager en heeft heel mooie aqua kleurige ogen. Daarbij is het een enorme dondersteen. Met vier maanden terroriseerde ze de andere katten in huis al. Nergens bang voor en altijd alles uitproberen! Haar favoriete hobby: Arafat (Dasha) pesten. Dat klinkt net zo gevaarlijk als het is ;-) Inmiddels is Savi bijna een jaar, ze is niet de grootste van alle poezen, maar wel de meest aanwezige!

Haylee

2014-08-06 Haylee

Haylee komt uit Duitsland van de hobbyfokker Berlongdolls. Beate fokt met traditionele ragdolls en solid raggdolls. Haylee is onze laatste Ragdoll aanwinst. Zij is een Blue mitted tabby Solid, ze is heel lief en zachtaardig, ze begint te spinnen als je naar haar kijkt. Verder apporteert ze, maakt niet uit met wat. Papiertjes of veertjes, alles dat je weggooit wordt netjes teruggebracht! Haar vacht is vol en enorm zacht. Met Haylee is onze ‘verzameling’ compleet, we hebben nu van alle soorten afstammelingen van Josephine die er zijn één in huis. We hebben naast RagaMuffins ook Solid-, mink- en klassieke Ragdolls. Een Sepia zou nog kunnen, maar dat is eigenlijk dezelfde genetische groep als een mink.

Fotoboeken

Grace , Lola , Montana , Bay , Catelyn , Bree , Savi en Haylee