Sinds vrijdag 13 april #@!? 2012 hebben we naast onze traditionele ragdolls en mink ragdolls ook twee RagaMuffins in huis.
kalyca-2012-05-23a We hebben ze laten overkomen uit Amerika en daarmee waren we de eerste RagaMuffin fokker (en misschien wel eigenaar) in Nederland.

Dat gaat niet zomaar, je moet je aansluiten bij ” The RagaMuffin Kitten Breeder Society “. Dat vereist dat je les krijgt over genetica en je moet een mentor kiezen of je krijgt er één aangewezen. Je mentor helpt je met alles bij het verantwoord fokken. Mijn mentor Kathy Hyneman en ze heeft me al enorm geholpen met de kittens hier te krijgen.

De kittens zijn Taji (natural mink shaded & white kater) en Kalyca (black smoke tortoiseshell and white poes) en ze zijn geweldig mooi. Ragamuffins stammen net als de traditionele ragdolls, de minks en de solids af van stammoeder Josephine. 2013-02-Taji
Het feit dat ze niet Ragdolls heten is een juridische kwestie, meer hierover hebben we beschreven bij ‘geschiedenis van de ragdoll’. Het verschil tussen Ragamuffins en de overige Ragdolls zijn de fok richtlijnen met betrekking tot het inkruizen van andere rassen. Bij traditionele ragdolls, minks en en solids is dat ten strengste verboden. Wat op zich in tegenspraak is met het bestaan van chocolate ragdolls, die zouden dan ook niet kunnen bestaan. Bij Ragamuffins  worden wel andere rassen ingekruist. Dit geeft een grotere genenpoel en maakt het ras sterker. Het zal ook duidelijk zijn dat er meer variatie ontstaat in uiterlijk, met name voor wat betreft  de vachtkleuren en patronen die voorkomen bij Ragamuffins. Maar je ziet het ook  aan verschillende oogkleur en de bouw. Het Ragdoll karakter is onverminderd aanwezig bij Ragamuffins. Het zijn enorm lieve katten die je nooit kwaad zullen doen! Voor de duidelijkheid: Het is niet onze bedoeling om Ragamuffins te kruizen met Ragdolls. In Februari 2013 hebben we nog twee ragamuffin poezen uit Engeland gehaald, Dasha en Jazmyne. Zo heeft Taji genoeg vriendinnetjes en zal hij niet eenzaam worden. Engeland is eigenlijk een leukere optie dan Amerika, je kunt ze zelf halen en we hebben er een leuk uitstapje van gemaakt!

jazmyne 2013-03 2013-03-Dasha

Dasha (rechts afgebeeld) is een heel aanhankelijke en lieve poes. Ze is een silver shaded mink en ze heeft heel mooie groene ogen. Al naar gelang ze zich beter thuis is gaan voelen wordt ze steeds ondeugender! Soms wordt ze uitgemaakt voor Arafat vanwege terroristisch gedrag. (De bijnamen gaan hier makkelijk: van Dasha naar Dasser naar Jasser naar Arafat…) Jazmyne was juist in het begin meer het ondeugende type, ze was gelijk nieuwsgierig en geeft graag kusjes. Tussen de andere katten is ze iets terughoudend geworden, maar dat trekt vanzelf bij! Jazmyne is een blue cream ragamuffin.