De vertaling van Ragdoll is lappenpop.  Dit heeft vast wel iets te maken met het feit dat alle spieren in het lijf van een ragdoll verslappen als je ze oppakt. Het maakt ze echt knuffelkatten, want ook al willen ze niet toch kun je ze zo op schoot nemen. Onze eerste Ragdoll Grace is helemaal niet zo’n liefhebber van mensen (ja dat komt dus ook voor!) toch als je haar oppakt zal ze je nooit pijn doen. Als ik haar helemaal tegen mijn gezicht druk dan vindt ze dat helemaal niet leuk, ze duwt zich wel af met haar pootjes, maar ze zal nooit haar nagels gebruiken. Al onze andere ragdolls zijn overigens wel vrijkouzen, en die vinden het geweldig als je met ze knuffelt.

RagInWitRagInWit

Ragdolls zijn de meest lieve en vriendelijke poezen die ik ken, ze hechten enorm aan mensen en met name hun baasje. Ze zijn hondstrouw en in ons geval luisteren ze ook nog eens beter dan onze honden. Misschien is dat trouwens wel een tekortkoming van onze honden :-) Ze zijn intelligent en je kan ze van alles leren, in huis achtervolgen ze je zo erg dat het bijna op stalken lijkt. Ze lopen achter je aan en als je te snel loopt gaan ze niet versnellen, nee dan beginnen ze te klagen. Communicatief zijn ze sowieso erg sterk, ze praten echt tegen je. Al snel zul je herkennen wanneer ze aandacht, eten of ergens heen willen. Thuis maken we nooit onverwachte bewegingen want anders bots je gegarandeerd op een ragdoll. Voordat de droogtrommel aan wordt gezet controleren we altijd of er niet een ragdoll in ligt. Hetzelfde geldt voor de wasmachine en geloof ons: Meestal ligt er wel één in! Als we getoeter horen dan moeten we naar buiten om Grace of Benzo van de straat te halen. Dat verdient enige uitleg, Grace en Benzo zijn onze eerste Ragdolls en die hebben we destijds niet voor de fok gekocht. Beide komen graag buiten en we wonen aan een doodlopende straat en achter is een park. Ze mogen naar buiten en dat gaat al jaren goed. Enige probleem van een ragdolls is dat ze het liefst midden op de weg een dutje doen. Neurotisch getoeter interesseert ze helemaal niks, zee gaan in iedere geval niet opzij als je daar staat te toeteren.

Spelen

Tot de leeftijd van één jaar zijn Ragdolls best actief en willen graag spelen. Ze gebruiken zelfs nog hun nagels en ze bijten je zelfs zachtjes op jonge leeftijd. Zodra ze wat ouder zijn dan zijn ze nog wel te porren voor een spelletje, maar gebruik van nagels en bijten is dan niet meer aan de orde. Door hun makkelijk karakter kunnen Ragdolls goed overweg alle andere dieren in huis, kinderen zijn ook geen probleem. Ragdolls kunnen gemakkelijk in een betrekkelijk kleine ruimte gehouden worden, en het gros van de ragdolls is een prima binnenkat. Zeker als ze een maatje hebben en leuk speelgoed met een goede krabpaal. Veel Catteries zijn van mening dat je ragdolls altijd binnen moet houden en verplichten dat ook bij een verkoopcontract. Meestal is dat inderdaad zo, wij laten deze beslissing alleen aan de eigenaar. Wij willen niet betuttelen en laten het juiste oordeel aan de eigenaar. Wij hebben ook twee ragdolls buiten lopen (Grace is bepaald geen binnenkat) en dat gaat prima. Zolang je niet aan een drukke weg woont en zolang je je ervan bewust bent dat iedereen de kat kan oppakken (en meenemen) kun je zelf de afweging maken. Bij ons is het zo dat Grace en Benzo alleen in de tuin en voor de deur liggen. Als we met de honden gaan wandelen dan lopen ze samen mee, maar zelf gaan ze nooit op pad.