Sinds vrijdag 13 april #@!? 2012 hebben we naast onze traditionele ragdolls en mink ragdolls ook RagaMuffins in huis. We zijn aardig op weg om alle verschijningsvormen van de nalatenschap van Ann Baker aan onze cattery toe te voegen! We hebben alleen nog geen solids!
kalyca-2012-05-23a In januari 2012 sloten we ons aan bij RAG , destijds de enige RagaMuffin vereniging. Daarmee waren we de eerste Ragamuffin fokker in Nederland. Kort daarna kwamen onze eerste twee Muffins over uit Amerika.

RagaMuffin breeder worden gaat niet zomaar, je moet je aansluiten bij ” TRKBS (The Ragamuffin Kitten Breeder Society) of RAG “. Je wordt dan apprentice breeder. Je krijgt of kiest een mentor en die gaat je les geven over genetica en alle andere relevante zaken. Zeker de genetica is erg belangrijk. Bij ragdolls is het allemaal wel voorspelbaar, maar de genetische variatie bij RagaMuffins is enorm. Mijn mentor is Kathy Hyneman en ze heeft me al enorm geholpen met de kittens hier te krijgen. Kathy is begin 2013 een nieuwe RagaMuffin vereniging gestart genaamd TRKBS, zij is daar nu voorzitter van. Ik ben in haar kielzog overgestapt naar deze vereniging. Ik ben heel dankbaar voor haar hulp, zij leeft echt voor de RagaMuffin en alles wat daar bij hoort. Volgens mij is ze daar 24 uur per dag mee bezig.

Onze eerste Muffins zijn Taji (natural mink shaded & white kater) en Kalyca (black smoke tortoiseshell and white poes), ze komen van Founding breeder Judi Morrison van Rivendale Rags. Ragamuffins stammen net als de traditionele ragdolls, de minks en de solids af van stammoeder Josephine.
Het feit dat ze niet Ragdolls heten is een juridische kwestie, meer hierover hebben we beschreven bij ‘geschiedenis van de Ragdoll’. Het verschil tussen RagaMuffins en de overige Ragdolls zijn de fok richtlijnen met betrekking tot het inkruizen van andere rassen. Bij traditionele Ragdolls, minks en en solids is dat ten strengste verboden.
RagaMuffins Bij RagaMuffins mocht je wel andere rassen ingekruizen. Dit geeft een grotere genenpoel en maakt het ras sterker. Het zal ook duidelijk zijn dat er meer variatie ontstaat in uiterlijk, met name voor wat betreft  de vachtkleuren en patronen die voorkomen bij RagaMuffins. Maar je ziet het ook  aan verschillende oogkleur en de bouw. Het Ragdoll karakter is onverminderd aanwezig bij RagaMuffins. Het zijn enorm lieve katten die je nooit kwaad zullen doen! Voor de duidelijkheid: Het is niet onze bedoeling om RagaMuffins te kruizen met Ragdolls. Voor de fok zetten we alle RagaMuffin poezen bij onze RagaMuffin kater.

In Februari 2013 hebben we nog twee RagaMuffin poezen uit Engeland gehaald, Dasha en Jazmyne. Zo heeft
2013-08-dasha-en-noes-met-rand
Taji genoeg vriendinnetjes en zal hij niet eenzaam worden. Engeland is eigenlijk een leukere optie dan Amerika, je kunt ze zelf halen en we hebben er een leuk uitstapje van gemaakt! De dames komen van Cattery Silkiestar van Heather Sabine. Heather is in de tussentijd een vriendin geworden waarmee ik veel mailcontact heb. Dat is ook het voordeel als het niet zo ver is, dan heb je persoonlijk contact!
Dasha is een heel aanhankelijke en lieve poes. Ze is een Blue Mink Silver Tortie Tabby dame en ze heeft heel mooie groene ogen. Jazmyne was juist in het begin meer het ondeugende type, ze was gelijk nieuwsgierig en geeft graag kusjes. Tussen de andere katten is ze iets terughoudend geworden, maar dat trekt vanzelf bij! Jazmyne is een blue cream RagaMuffin.

Fayenne 2013-09-30 tumb320-240 De trip naar Engeland was zo goed bevallen dat we dit wel voor herhaling vatbaar vonden :-) Via Heather zijn we in contact gekomen met Laura Manning Jones van cattery Felisissimus RagaMuffins. Los van een leuke 3 daagse trip naar Wales met bezoek aan onder andere Cardiff was het fantastisch om Laura te leren kennen! Ze is super gezellig en enorm gastvrij! En dan de reden van ons bezoek: Fayenne. Wat een super lieve en leuke RagaMuffin is zij!!! All fur & purrr oftewel supermooie vacht en een zodra je maar naar haar kijkt dan begint ze al te spinnen. Ze is zo lief….Fayenne is een Black Tortie & White dame met zo’n enorm mooie vacht, ongelooflijk.