Welkom op de kittenpagina van Ceejeedolls. Hier vindt je een beschrijving van de kittens die nú onze cattery onveilig maken. Momenteel zijn dat twee nestjes. Een Ragdoll nestje van Bree en Blue (vier poezen en één kater) én een RagaMuffin nestje van Dasha. Ze zijn maar net geboren en we kunnen nog niet met zekerheid de kleuren en het geslacht vaststellen. We denken dat het drie poezen en drie katertjes zijn.

Nestje van Dasha en Taji 2014

taji-en-dasha2

Op zondag 7 september is Dasha bevallen van haar tweede nestje, het zijn 6 beeldschone kittens. Er zitten sowieso 2 tortie poesjes bij en één rood katertje. We denken dat het 3 poesjes en 3 katertjes zijn, maar we wachten nog even af voordat we het zekerheid gaan zeggen. De kittens groeien als kool, ondanks het grote nest krijgen ze allemaal genoeg melk binnen! De geboorte gewichten waren tussen de 90 en 105 gram. Vijf dagen later woog de lichtste 130 gram, de rest woog al rond de 160 gram. De kleinste gaan we wel iets bijvoeden nu, gewoon voor de zekerheid. Wil je meer weten? klik dan hier of ergens anders op de dikke tekst.

We zijn nog aan het werk voor de pagina van Bree’s nestjes. Dat is iets meer werk, maar dat zetten we zo snel mogelijk op de website.

Eerdere nestjes in 2014

In 2014 hadden we ook al een nestje van Bay. Nathaniël en Roman zijn inmiddels al bij hun nieuwe eigenaar. Onderstaand de beschrijving en foto’s van dat nestje.

Nestje van Bay en Blue 2014

Op donderdag 5 juni is Bay bevallen van drie kittens. Het waren 2 katertjes en 1 poesje. Helaas was het poesje niet goed. Zij kwam niet aan en ondanks bijvoeding is ze na een aantal dagen overleden. De katertjes zijn wel gezond en groeien als kool. Ze heten Roman en Nathaniël. Roman is de dikste, hij woog na 1 week al meer dan 250 gram. Zijn geboorte gewicht was 115 gram. Nathaniël is iets kleiner maar is met 180 gram na een week ook bepaald geen onderdeurtje. Roman zijn oogjes zijn inmiddels open en zijn stembanden ontbreekt ook niets aan. Wil je meer weten over Bay’s nestje 2014? Klik dan op de dikkere tekst of op de foto van de ouders voor meer informatie over de kittens uit dit nest. Informatie over kittens die al verhuist zijn naar hun nieuwe eigenaar vindt je door links in het menu te klikken op Eerdere nestjes. Als de kittens verhuist zijn verplaatsen we alle teksten en verhalen naar deze pagina.

Meer over hoe de kittens opgroeien en de ‘adoptie’

Zodra er een nestje is geboren zetten we de eerste foto’s op onze website. We maken een extra kopje aan op de kitten pagina en er komt ook een pagina van het nest zelf. Hierop gaan we een zo compleet mogelijke beschrijving maken van de kittens plaatsen en natuurlijk komen er ook veel foto’s. We adverteren bij marktplaats en ‘kitten te koop’. Uiteindelijk willen we natuurlijk zoveel mogelijk in contact komen met mensen die een Ragdoll of RagaMuffin kitten willen kopen. Van de geboorte tot een leeftijd van zes weken zitten de kittens boven in de ‘baby’ kamer en mogen ze nog geen bezoek hebben. Dit is om te voorkomen dat ze teveel blootgesteld worden aan bacteriën en virussen. Daarnaast vinden veel moeder moederpoezen het meestal fijner als ze apart zitten. Dat is veilig en dan gaan ze de kittens ook niet de hele tijd verplaatsen. Wij en onze drie kinderen lopen uiteraard de hele dag naar boven en geven ze ruim voldoende aandacht. In deze periode kun je als je interesse hebt in een kitten hem of haar voorlopig reserveren. We willen ons er eigenlijk alleen van verzekeren dat je oprechte interesse hebt. Je gaat dan nog geen enkele verplichting aan.

Na zes weken krijgen de kittens de eerste vaccinatie en dan mogen ze naar beneden naar de “kittenkamer”. Dit is een apart afsluitbaar gedeelte van onze achterkamer met veel glas. Zo kunnen ze even wennen aan ons, de geluiden in huis, de honden en andere katten. Vanaf dit moment mogen de kittens ook bezoek ontvangen. Dit is dan ook het moment dat de belangstellenden die kitten(s) ‘voorlopig gereserveerd’ hebben eindelijk langs kunnen komen. Aangezien je ze dan nog niet in het echt gezien mag je nog steeds afzien van de reservering. Wij willen heel graag dat je de goede keus maakt (eigenlijk zien we meestal het omgekeerde, de kittens kiezen vaak hun baas). Zo weten we zeker dat de Muffin voor de rest van zijn of haar leven jouw maatje wordt. Wij vragen pas een aanbetaling als je na de bezichtiging besloten hebt het kitten definitief te reserveren.

Vanaf een week of zeven doen we overdag de deur open naar de rest van de benedenverdieping. Dat is het spannende moment dat ze de rest van de wereld kunnen gaan verkennen. Op deze verkenningstocht komen ze de honden, de stofzuiger en natuurlijk de andere katten tegen. Meestal zijn de kleinste het meest brutaal en pesten ze al snel de honden. Vooral die staart die zoveel beweegt is reuze interessant! Binnen een week zwerven de kittens door het huis. Tegen de tijd dat ze een week of negen zijn vormen ze een ware plaag :-) Tegen die tijd krijgen ze hun tweede vaccinatie en dan laten we ze ook chippen. Dan hebben we de druktemakers nog zo’n vier weken in huis, ze mogen weg op een leeftijd van 13 weken. Mamma vindt het dan ook tijd, soms zie je al dat ze de kittens gaat afstoten.